Program, výsledky, odkazy - startuje Světový pohár v Praze a boj o poslední místenky do Paříže

treninkJiž zítra (7. června 2024) startuje dlouho očekávaný závod Světového poháru ve vodním slalomu v Praze. Kvůli vysoké hladině vody musel být program upraven. V pátek se na startu představí kajakáři, sobota bude věnována závodu kanoistů a nedělní kajak kros rozhodne o účasti na olympijských hrách v Paříži.

Těšit se můžete na napínavé závody plné adrenalinu, které proběhnou v následujících dnech. Závodníci se představí na startu již v pátek od 13:15 hodin. „Svěťák v Praze je bez diskuze můj nejoblíbenější závod! Miluju tu atmosféru, kterou tvoří komentátoři Míra Lenc s Danem Stachem a ti lidé, kteří přijdou fandit. A o to více si přeji, aby se mi tam závod povedl, protože ten pocit, když se ti to povede před domácím publikem, je nepopsatelný,“ říká vice mistryně Evropy Gabriela Satková.

Česká republika se chystá zabojovat o účast na olympijských hrách v nové disciplíně Kayak Cross. Ve hře jsou místa pro tři nejlepší země a naši reprezentanti jsou připraveni dát do závodu vše. „Česká interní nominace skončila na jarních závodech. Mně se podařilo celou nominaci vyhrát, tudíž jsem vyhrál české místo, to ale zatím nic neznamená,“ popisuje úřadující mistr Evropy Vít Přindiš.

Češi musejí uspět v globální nominaci, která se pojede v rámci nedělního závodu v Praze. „Bude to obrovská řežba, protože všichni, kteří ztratili šance ve slalomu, tak si brousí zuby na ty tři jediná místa, která jsou otevřená pro celý svět. Všichni jsou opravdu našlapaní špičkoví závodníci a čeká nás náročný boj,“ líčí Přindiš. Za Českou republiku má možnost účasti na olympijských hrách jak Vít Přindiš v kategorii mužů, tak Tereza Fišerová v kategorii žen. Místo pro ně může vyjet jiný český závodník, který bude následně finančně odměněn.

Zveme všechny fanoušky, aby přišli podpořit naše sportovce a užili si nezapomenutelnou sportovní atmosféru. Divácká podpora dodává sílu k lepším výkonům. Napínavé momenty budou moci diváci sledovat nejen na místě, ale i prostřednictvím různých mediálních kanálů, včetně České televize. Pražská Troja se tak na několik dní stane středem pozornosti světové kanoistické komunity.
"Jsme hrdí, že můžeme opět hostit Světový pohár v Praze. Tento závod je pro nás vždy velkou výzvou, ale také příležitostí ukázat, jak výkonné sportovce máme," uvedl ředitel organizačního výboru Světového poháru Jiří Rohan.

Závod se uskuteční za finanční podpory Národní sportovní agentury a Hlavního města Prahy. Generálním partnerem závodu je Skupina ČEZ, hlavním partnerem UNIQA pojišťovna.

Program:
Pátek 7. června
13:15 Kvalifikace K1 ženy
14:42 Kvalifikace K1 muži
16:45 Finále K1 ženy
17:25 Finále K1 muži
18:05 Vyhlášení vítězů kategorie K1

Sobota 8.června
8:20 Kvalifikace C1 ženy
9:42 Kvalifikace C1 muži
11:30 Finále C1 ženy
12:10 Finále C1 muži
12:50 Vyhlášení vítězů kategorie C1
17:00 Kayak Cross - Time trial (ženy a muži)

Neděle 9. června
9:00 Kayak Cross 1. kolo
11:20 Kajak kros repechage
13:30 Kayak Cross rozjížďky
15:44 Kayak Cross finále
16:05 18:05 Vyhlášení vítězů v Kayak Crossu

Otevírací časy areálu pro veřejnost:

Pátek: 11:00 – 19:00
Sobota: 8:00 – 20:00
Neděle: 8:30 – 17:00

Důležité odkazy:

Vstupenky: Možný nákup vstupenek online za sníženou cenu i během programu závodu:
https://www.ticketportal.cz/event/2024-ICF-Canoe-Slalom-World-Cup
Informace k závodu na oficiálních stránkách akce: www.slalomtroja.cz a na www.kanoe.cz